Zondag 20 december

Hallo allemaal,

Vanochtend hebben genoten van ons heerlijke bed, want we mochten tot ongeveer kwart over 8 blijven liggen. We waren allemaal heel benieuwd naar het ontbijt, want Chinees vet voedsel valt niet altijd in de smaak in de ochtend. Het eten in het hotel bleek heel Westers te zijn. We hebben genoten van onder andere yoghurt, fruit, brood en worstjes. Ook de thee en koffie was heerlijk.

Toen we buiten kwamen regende het, wat nogal teleurstellend was na een hele week zon. Desondanks was het fijn dat je tenen niet bevroren in je schoenen zoals in Nanjing. We konden gelukkig snel met de gids in het busje stappen, op weg naar Shanghai museum. Helaas was Nanjing museum, waar we allemaal apart met ons gastgezin waren praktisch hetzelfde en veel groter. Wel hebben we ons vermaakt door eindeloos mensen te de bestuderen vanaf de balustrade. Het museum had namelijk vier verdiepingen. Wat ons allemaal opviel was het aantal niet-Chinezen. We stonden al in de rij met Nieuw Zeelanders en er waren nog veel meer Westerse gezichten.

Na een Chinese lunch zijn we naar de Yu Yuan Gardens gegaan. Dit is een soort van wijk met herbouwe traditionele Chinese gebouwen met prachtige tuinen. Wonder boven wonder waren de tuinen nog vrij groen en hebben we mooie foto’s kunnen maken. Een van ons was wel zo druk bezig met een panorama dat ze niet door had dat wij al verder waren gelopen. Angela, de gids, had namelijk haast… Gelukkig hebben we haar snel weer gevonden en konden we verder naar het theehuis. Dit theehuis was niet het beroemde en ontbetaalbare theehuis in het midden van de gardens. Hier zijn wel naartoe gelopen over de zigzagbrug. Het schijnt namelijk zo te zijn dat kwade geesten geen bochten kunnen maken. In het theehuis werden we door een hele vriendelijke mevrouw die Engels sprak en gekleed was als stewardess geholpen. Ze heeft ons van alles laten proeven en sommige van ons hebben nog wat gekocht. De thee stewardess was bijzonder getalenteerd wat betreft verkooptechnieken. Ze probeerde ons parels te verkopen in de winkel die bij het theehuis hoorde, maar we hebben niks van veel waarde gekocht. Wel hebben we er een aantal gratis gekregen en goedkope ongepolijste gekocht. Helaas hebben we niet allemaal gratis parels gekregen, er was er natuurlijk maar één die het dichtste bij het aantal parels in de oester zaten. Het waren er verrassend veel: 19! We hadden na het bezoek aan het theehuis even tijd om souvenirs te zoeken.

We zijn hierna naar het hotel gebracht, om meteen weer weg te gaan op zoek naar avondeten. We zijn uiteindelijk weer in de Mc Donalds en de Pizzahut terecht gekomen, en daarna is de helft van ons weer koffie / thee gaan drinken, in hetzelfde tentje. Dezelfde mensen stonden achter de bar, en ze hebben ons weer hartelijk uitgelachen om onze pogingen om duidelijk te maken wat we wilden drinken.

Het was weer een indrukwekkende dag, dus op naar morgen!

Goodbye en tot morgen!
Noch immer investiert hilfe wissenschaftliche arbeit deutschland ein prozent des bruttoinlandsprodukts weniger in bildung als im oecd-durchschnitt , sagte keller.

Mijn locatie .

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.