Zaterdag 19 december

Hallo allemaal,

Vanochtend was het weer vroeg dag! De meesten van ons hebben hun ouders in Nederland zelfs nog kunnen appen, terwijl zij ‘s avonds laat van hun vakantie genoten en wij alweer opstonden… Om tien voor zeven waren we buiten onze koffers in het busje aan het hijsen en waren we op weg naar het treinstation. Ook kregen we gelukkig onze grote rol met Chinese tekens mee. We arriveerde we na twee uur op het treinstation in Shanghai. Even ter vergelijking, met zo’n snelle trein (250 km/h) zouden we ongeveer in Parijs zitten vanuit Tilburg!

We werden opgevangen door onze enthousiaste gids die de hele dag door lacht, en zij bracht ons met een busje naar het hotel. We werden er meteen even aan herinnerd dat er in Shanghai in de hoogte wordt gebouwd, we hebben namelijk vier verschillende kamers op de 6e, 7e en 12e verdieping.

Daarna hadden we lunch. Dit was inbegrepen in de planning van het reisbureau en we hadden geen idee wat we ervan moesten verwachten, maar het viel alles mee! We kregen heel veel gerechtjes, net zoals het welkomsdiner, en iedereen lustte wel wat. Een bepaald gerecht met mysterieuze pakketjes hebben we overgeslagen want toen dat naar onze tafel werd gebracht had iedereen zich al volgepropt met lekker eten en het zag er niet al te aantrekkelijk uit.

Verder hebben Shanghai vanaf 450 meter hoogte, op de Jinmao tower, bekeken. We he been ons verbaasd over de eindeloze flats en wolkenkrabbers. Het hoogte genius in Shanghai staat naast de Jinmao tower. Zelfs als je bovenin de Jinmao tower staat moet je je nek verdraaien om daar de top van te zien. Toen hebben we  een boottocht gedaan, met uitzicht zowel op de oude Bund als op de nieuwe skyscrapers zoals de Jinmao Tower, de flesopener en de hoogste toren in Shanghai. De vreemd gevormde Oriental Pearl TV Tower hebben we ook vaak op de foto staan. De panorama competition tussen degene die panorama’s maakten om alles op de foto te krijgen leverde ook mooie plaatjes op! De playlist van de boot was alleen behoorlijk beperkt: uitsluitend ‘We wish you a Merry Christmas’, ruim een uur lang…

We zijn daarna terug naar het hotel gebracht, waar we even onszelf hebben opgefrist. Hierna zijn we samen op zoek gegaan na een plek om te eten. Uiteindelijk zijn de jongens in de Mc Donalds terecht gekomen en de meisjes in de Pizzahut. We moeten toegeven dat we hiervan hebben genoten na al het Chinese eten (dat echt best lekker was, maar we blijven Europeanen…). De meesten hebben na het eten nog lekker koffie / thee gedronken, al was dat een behoorlijke uitdaging aangezien de mensen achter de bar geen woord Engels spraken. Ze konden zelfs onze Engelse uitspraak van de theesoorten niet… Uiteindelijk hebben we zelf achter de bar alles aangewezen. Kortom, zelfs koffie drinken is een avontuur!

Na nog even Chinese TV te hebben gekeken zijn we allemaal weer lekker geslapen in onze uitermate comfortabele anderhalfpersoons bedden. Helaas was het niet mogelijk om vanuit het hotel reisverhalen te publiceren dus vandaar de vertraging met het bijhouden van de blog. Excuses hiervoor.

Het was een vermoeiende dag maar vooral leuk. Shanghai is grauwer dan Nanjing door de smog (waar gelukkig nog niemand echt last van heeft gehad of ziek van is geworden), maar het is heel indrukwekkend.

Groetjes uit Shanghai
Free has become much more acceptable, especially if you are trying to build platform academic writing or promote your work.

Mijn locatie .

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.