Eerste weekend

Beste allemaal,

Vrijdagochtend zijn wij veilig aangekomen in China. Na een lange reis waren we allemaal uitgeput. We kwamen hier aan en werden met een busje naar het station in Shanghai gereden, gelijk werd ons duidelijk dat het verkeer hier iets anders in elkaar zit dan in Nederland. Ze hebben hier lak aan regels. Toeteren naar de politie, van twee rijbanen drie rijbanen maken, door rood rijden, door doorgetrokken strepen rijden en veel te hard. Wat ons ook opviel waren de vele scooters waar mensen handschoenen op hebben gemaakt en ook met meerdere personen op de scooter zitten.

Toen we op het station aankwamen werden we weer streng gecontroleerd. Van onze gids hadden we onze kaartjes gekregen maar we moesten alsnog ons paspoort laten zien. Eenmaal in de trein moesten we naar onze plekken maar in eerste instantie wisten we niet dat het vaste plekken waren dus dat was nog een heel gedoe. Met zware koffers door een grote massa Chinezen is toch geen succes. In de trein hebben we Vincent’s verjaardag

In Nanjing werden we opgewacht door een busje en werden we naar de school gebracht. Daar werden we verwelkomd door onze partners. Toen we aankwamen hoorden we dat we de eerste nacht op school zouden verblijven, voor de meeste van ons was dit een opluchting. ‘S avonds hebben we gegeten, een echt Chinees diner met stokjes en dit was wel even wennen voor de meeste van ons.

Zaterdagochtend om 8 uur werden we opgehaald door onze partners en zijn we allemaal gaan ontbijten. Dit viel een beetje tegen bij de meesten. Daarna zijn we in de stad rond gaan kijken, De foto’s hiervan volgen later als dat lukt.

Zondag waren we ook in het gastgezin en zijn we ieder voor zich de stad wederom gaan verkennen.

Zondagavond gingen we weer terug naar school en hebben we interessante verhalen uitgewisseld. Renee, Chloe en Vincent werden gefotografeerd in het Nanjing Museum. Chloe is ook nog geinterviewd. Bij Bente S lag er een kussentje op de wcbril, blauw met penguins. Iedereen kwam terug met verhalen over het exotische eten. Kippenpoten in soep met veren en nagels, botten die te eten zijn (blijkbaar), roze slijm met dumplings erin. Maar over het algemeen had iedereen lekker traditioneel gegeten en veel plezier gehad.

Houdoe vanuit China!

 

 
How to get https://pro-academic-writers.com/ your first byline some writers produce a few articles for local newspapers for free when they first start out as journalists or professional writers.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.