Dinsdag 22 december

 Hallo allemaal,

Om half 7 vanochtend stond iedereen met koffers en tassen uitgecheckt buiten, want het was tijd om richting het vliegveld te gaan. We realiseerden ons dat we blij moesten dat we eerst het programma in Nanjing hadden gedaan, en daarna naar Shanghai, in plaats van andersom. Dan zouden we pas echt vroeg op hebben moeten staan voor de treinreis… midden in de nacht, om precies te zijn. Na iets minder dan een uur kwamen we aan op Pudong Airport, één van de twee vliegvelden in Shanghai. De security was allemaal geen probleem, en over een net te zware koffer werd gelukkig niks gezegd. Wel hadden we er geen rekening mee gehouden dat powerbanks sinds 15 of 16 december niet in ruimbagage meemogen… Zo waren er bijna twee van onze koffers doorzocht, maar de bagagecheckers zo verstandig om eerst te vragen of er een powerbank in de koffer zat om vervolgens ons toestemming te geven om hem er zelf uit te halen. Na anderhalf uur wachten (en winkelen) was het eindelijk tijd om te boarden. We hadden vooraf ingecheckt, en hadden zo zelf onze plekken kunnen kiezen. De meisjes wilden allemaal aan het raam, dus we zaten grotendeels achter elkaar, in de hoop dat er niemand naast zou komen. Dit was bij sommige nog het geval ook! Zij hebben ook van deze ruimte gebruik gemaakt door languit te gaan liggen slapen of op een andere manier relaxen. Verder hebben we van de vliegtuigservice genoten door pinda’s te eten (in beschaafde hoeveelheden!) en een doos chocolade gekocht voor de leraar die ons de hele week heeft geholpen en begeleid. Eenmaal in Helsinki hebben we met een Nederlander die op de terugweg vanuit Zuid Korea was en ook al wat van Azië had gezien zitten kletsen, terwijl we bijna twee uur moesten wachten.

In het vliegtuig van Helsinki naar Amsterdam stortte iedereen een beetje in, want we waren moe en nu we eenmaal bijna thuis waren, wilde we er gewoon zijn! Die jetlag was ook nog een dingetje, want we waren natuurlijk ontzettend blij om onze families weer te zien, maar eigenlijk te moe om eindeloos over onze belevenissen te vertellen… Het was namelijk voor ons gevoel rond 3 uur ‘s nachts toen thuis aankwamen! De kerstversiering overal herinnerde ons er ook even aan dat het bijna kerst is, want de kerstsfeer was in China niet echt aanwezig. Leuk is het wel; we gaan van het ene feest naar het andere! Kortom, december 2015 was en wordt geweldig!

We waren toch wel gespannen voor de reis, vooral voor het eerste weekend dat we gescheiden in gastgezinnen zouden doorbrengen, maar dit was niet nodig geweest. De reis heeft al onze verwachtingen overtroffen en het was een ongelofelijke ervaring om nooit te vergeten. Vooral Nanjing was veel indrukwekkender en leuker dan we van te voren hadden gedacht. We zijn heel blij dat we de kans om mee te gaan hebben gekregen en genomen! We hopen dat jullie het ook leuk vonden om onze updates te lezen, en zo een idee hebben gekregen van onze avonturen in Nanjing en Shanghai. We hebben in ieder geval genoeg verhalen om aan onze families te vertellen tijdens het kerstdiner. Hierbij wensen we jullie ook hele fijne kerstdagen en een gelukkig 2016!

Groetjes van alle China reizigers!

Today, I still doing homework for money occasionally write articles for publications that provide me or my books with good exposure.

Mijn locatie .

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

1 Reactie op Dinsdag 22 december

Reacties zijn gesloten.