Dinsdag 15 december

Hallo allemaal,

Gistermiddag hebben we onze presentatie gegeven. Dit ging er heel anders aantoe dan public speaking in Nederland. We werden namelijk door de ene helft van het publiek gefilmd en gefotografeerd, terwijl de andere helft zich met andere dingen (bijv dromen die kennelijk interessanter waren dan onze presentatie, of hun kapsel) bezig hield. Het hoofd van topclass, die we al eerder hadden ontmoet, gedroeg zich ook iets anders dan wij gewend zijn. Ze nam doodleuk even haar telefoon op tijdens de presentatie, om vervolgens dwars door de presentatie heen allerlei vragen te stellen en luid en duidelijk tolk speelde. Aan het einde van onze presentatie was er natuurlijk tijd voor vragen. En die hadden ze gelukkig ook! Achteraf hoorden we dat ze wel onder de indruk waren, dus dat is altijd leuk om te horen. Ze vonden dat we heel zelfverzekerd overkomen. We denken dat dit deels aan de cultuur ligt (Nederlanders zijn direct en open), en aan de leerwijze (TTA besteedt aandacht aan spreken en presenteren).

Toen de vragenronde was afgelopen, en wij ook een kans hadden gehad om hun vragen te stellen over school, gingen we lekker eten (KIPNUGGETS!!). Wij vroegen ons af waarom we zo moesten haasten, maar er wordt letterlijk gevochten om een plek in de cafetaria. Daar hadden we ook weer veel bekijks, vooral de jongens.

Vervolgens hebben we gewinkeld in een winkelcentrum met minstens 4 verdiepingen en overal over the top kerstdecoraties. Onderweg hebben we onze ogen uitgekeken: een stoel zonder poten midden op de weg en een gammele steiger waar mensen vanaf stonden te spugen en rochelen. Ook hebben we doodsangsten uitgestaan tijdens het oversteken. De prijzen waren best hoog en we werden voortdurend bestormd en gestalkt door winkelmedewerk(st)ers. Daardoor renden we af en toe de winkel meteen weer uit.

Vanochtend was weer om half 8 ontbijt dus om 7 uur stonden we met alle meiden bij Chloe te zingen, die vandaag 17 is geworden! Haar verjaardagsontbijt bestond uit een rare rol, koud ei  en voorverpakte Chinese pizzabroodjes. We hebben daarna een Chinese biologieles bijgewoond. Dit was voor degene zonder bio in hun pakket iets te hoog gegrepen. Het ging namelijk over glycolyse, mitochondria, de krebs cycle en ATP. Volgens degene met bio in hun pakket werd er wat overgeslagen… Wel was duidelijk zichtbaar dat Chinezen op hoog tempo veel lastige stof doornemen (het boek heeft 900 pagina’s, als dat genoeg zegt).

Next was onze tweede les Chinees. We kunnen onszelf ondertussen voorstellen en tellen tot 9999. Ook hebben we onze zangskills geoefend met een Chinees liedje op de melodie van vader Jakob. Zo bleef het zeker goed hangen.

Na de lunch (heerlijke kip met witte rijst en natuurlijk dumplings) zijn we naar de computerroom gegaan om dit toe te voegen. We doen ondertussen een poging om in de kerststemming te komen met een uitgebreide kerstplaylist, maar het voelt als kerstmuziek luisteren in oktober…

Zometeen gaan we verder sightseeing in Nanjing. We gaan naar het voormalig huis van een hoogstaand persoon en examination halls waar vroeger examens werden afgenomen waarmee je hogerop kon klimmen in de maatschappij.

Vanavond gaan we nog even de stad in met z’n allen en een bezoek brengen aan de lokale supermarkt. Daarna hopelijk lekker slapen terwijl het buiten vriest.

Laterss!

( Tijdens de activiteiten op de school worden we gefotografeerd door de fotograaf van de school. Jullie kunnen deze vinden op de site: http://www.njyz.net/s/1/t/2/4e/ac/info20140.htm )
So, how do you get that first byline, or more of them, so landing paid gigs becomes common place cheapest essay writing service.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

3 Reacties op Dinsdag 15 december

Reacties zijn gesloten.